Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Μόσχα: ΝΑΤΟ δούμε... Εκτύπωση E-mail
07.12.07
Από τη στάση του ΝΑΤΟ στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας εξαρτά η Μόσχα το αν θα αυξήσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στην περιοχή, ενώ συνεχίζει να αντιδρά και στην αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ, τα σχέδια για την ανάπτυξη της οποίας στην Ευρώπη θα συνεχιστούν, παρά την αλλαγή εκτίμησης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αντιδρά η Μέρκελ στη «Μεσογειακή Ενωση» Εκτύπωση E-mail
07.12.07

Επιφυλακτική απέναντι στην πρόταση του Ν.Σαρκοζί για τη δημιουργία μιας «Μεσογειακής Ενωσης» εμφανίζεται η Α. Μέρκελ, προειδοποιώντας ότι ένα τέτοιο εγχείρημα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ΕΕ. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αλγερία, ο Σαρκοζί πρότεινε -εκ νέου- τη σύσταση «Μεσογειακής Ενωσης», «με βάση τη γαλλο-αλγερινή φιλία... όπως κάποτε η Γαλλία πρότεινε στη Γερμανία την οικοδόμηση μιας Ευρωπαϊκής Ενωσης, με βάση τη γαλλο-γερμανική φιλία».

Τελευταία ανανέωση ( 08.12.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Ελλάδα, τρίτη σε διαφθορά στην Ε.Ε. Εκτύπωση E-mail
07.12.07

Την τρίτη θέση στην Ε.Ε. ως προς τη διαφθορά εξασφάλισε η Ελλάδα, καθώς 27% των συμπατριωτών μας δήλωσαν ότι έχουν «λαδώσει» κρατικό λειτουργό μέσα στο περασμένο έτος, σε σφυγμομέτρηση του διεθνούς Ινστιτούτου Transparency International. Στο σύνολο των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. πρώτες έρχονται η Ρουμανία και η Λιθουανία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Φιλοτουρκική κίνηση Βρετανίας και άλλων 8 Εκτύπωση E-mail
07.12.07
 Νέο πλήγμα επιχειρείται κατά της Κύπρου από 9 χώρες, με πρωταγωνίστρια τη Βρετανία. Οι «9» επιχειρούν ανατροπή του προσχεδίου συμπερασμάτων της πορτογαλικής προεδρίας και απενοχοποίηση της Τουρκίας στο θέμα τής εφαρμογής της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006.
Τελευταία ανανέωση ( 07.12.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Νίκη του Ιράν Εκτύπωση E-mail
06.12.07

«Διακήρυξη νίκης» στη διαμάχη για τα πυρηνικά της χώρας του χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ την έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με την οποία η Τεχεράνη έχει αναστείλει από το 2003 το στρατιωτικό πυρηνικό της πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η απόγνωση Εκτύπωση E-mail
06.12.07
Ένας κρατούμενος στις αμερικανικές στρατιωτικές φυλακές του Γκουαντάναμο ως ύποπτος για τρομοκρατία επιχείρησε τον περασμένο μήνα να κόψει τον λαιμό του με ένα τροχισμένο νύχι του χεριού του, προκαλώντας σημαντική αιμορραγία, αλλά χωρίς ν’ απειληθεί η ζωή του, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των φυλακών.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πυρά σε σε εμπορικό κέντρο των ΗΠΑ, με εννέα νεκρούς Εκτύπωση E-mail
06.12.07

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στην Ομάχα της Νεμπράσκα, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ακόμα πιο ισχυρός ο Πούτιν εντός και εκτός Ρωσίας Εκτύπωση E-mail
05.12.07

Το πραγματικό αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας στη Ρωσία αναζητούν οι Ευρωπαίοι και τείνουν να καταλήξουν στο συμπέρασμα: Στο εσωτερικό, η «ηχηρή νίκη» του κόμματος Ενιαία Ρωσία, του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ενισχύει τις τάσεις συγκεντρωτισμού στο Κρεμλίνο και, σε διεθνές επίπεδο, καθιστά τη Μόσχα περισσότερο ανθεκτική στην κριτική.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι ΗΠΑ ρίχνουν τους τόνους Εκτύπωση E-mail
05.12.07

Αφού η σκληρή στάση διά στόματος Μπερνς δεν έπιασε τόπο, τώρα οι ΗΠΑ υιοθετούν διαλλακτικότερη στάση στο Σκοπιανό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
5.600 ιστοσελίδες στηρίζουν την Αλ Κάιντα Εκτύπωση E-mail
05.12.07

Υπάρχουν, σήμερα, 5.600 ιστοσελίδες με τις οποίες διαδίδεται παγκοσμίως η ιδεολογία της «Αλ Κάιντα», ενώ ο ρυθμός αύξησής τους, ετησίως, φθάνει τις 900, όπως τόνισε Σαουδάραβας ειδικός, που παρενέβη σε ένα συμπόσιο με θέμα την ασφάλεια το οποίο έγινε στο Ριάντ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επέστρεψε στη Βρετανία η Γκίλιαν Γκίμπονς Εκτύπωση E-mail
04.12.07
Έφτασε σήμερα στη Βρετανία, η Γκίλιαν Γκίμπονς, η βρετανίδα δασκάλα που καταδικάσθηκε στο Σουδάν σε 15θήμερη φυλάκιση, διότι επέτρεψε στους μικρούς της μαθητές να ονομάσουν "Μωάμεθ" ένα λούτρινο αρκουδάκι.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 5314 - 5336 από 5550

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote